פיתוח אפליקציות נייטיב Native-apps

במידה ושקלת לפתח אפליקציה בהתבסס יכולות ורכיבי המכשירים עם חווית משתמש מקסימלית , ברוב הסיכויים תצטרך אפליקציית נייטיב (Native-apps) .

מהי אפילקיציית נייטיב (Native-apps)?

פיתוח אפליקציות Natvie הוא יצירת אפליקציה לנייד באופן בלעדי עבור פלטפורמה או סוג מכשיר ספציפי אחד – בדרך כלל אנדרואיד או iOS.

כלומר, לא ניתן להשתמש באפליקציה המיועדת לפלטפורמת אנדרואיד ב-iOS ולהיפך – פשוט בגלל ששתי הפלטפורמות משתמשות בשפות תכנות וטכנולוגיות שונות לחלוטין.
אפליקציות אנדרואיד מקוריות נבנות בדרך כלל באמצעות שפת Java או Kotlin ובעזרת כלי פיתוח של Android Studio.

עבור אפליקציות iOS, מפתחי אפליקציות מקוריים ישתמשו במקום זאת ב- Swift או ב-Objective-C ובעזרת כלי פיתוח כמו AppCode, Xcode או Atom.
לפיכך, אם אתה רוצה לבנות אפליקציה נייטיב (Native-apps) שעובדת היטב בשתי הפלטפורמות, תצטרך ליצור שתי אפליקציות שונות.
פתרון כזה דורש בדרך כלל צוותים נפרדים של מפתחים עבור שתי הטכנולוגיות.
זה, מאריך את משך תהליך הפיתוח ומגדיל את העלות שלו, וזה חיסרון משמעותי של הפתרון המקורי.


עם זאת, לפיתוח מקורי יש רשימה ארוכה של יתרונות שהופכים את שיטת הפיתוח הזו לפופולרית בקרב חברות:

מציע חווית משתמש טובה יותר – מכיוון שאפליקציות נייטיב (Native-apps) בנויות עבור מערכת ספציפית, הן יכולות להשתמש בכל התכונות והיכולות של המערכת הראשית.
הודות לכך, אפליקציות נייטיב (Native-apps) בדרך כלל מהירות הרבה יותר מאלה של Cross-Platform ויש להן הרבה פחות בעיות הקשורות לאגים, באגים או קריסות של אפליקציות.
וגם אם הבעיות הללו מתרחשות, הרבה יותר קל לתקן אותן.
ניתן גם ללטש את עיצוב האפליקציה וממשק המשתמש כדי להפוך את האפליקציה לקלה יותר לשימוש ובדרך זו, מושכת יותר את המשתמשים.

אבטחה גבוהה יותר – הפיכת האפליקציה למאובטחת ככל האפשר היא כעת פחות או יותר בראש סדר העדיפויות של כל מפתחי האפליקציות, שכן הזנחה של אפילו חלק קטן אחד מאמצעי האבטחה עלולה להיות בעלת השלכות איומות גם על בעלי האפליקציה והמשתמשים.
אפליקציות נייטיב (Native-apps) מנצחות כאן, כמו גם שהן יכולות להשתמש בכל תכונות האבטחה המובנות שיש לפלטפורמה ולמכשיר – מסורק טביעות אצבע ועד זיהוי פנים.
רמת האבטחה של ה-API טובה יותר גם באפליקציות נייטיב (Native-apps) מכיוון שיש להן שליטה רבה יותר על קריאות ה-API אל השרת וממנו.
יכול לעבוד גם במצב לא מקוון – יתרון עצום של אפליקציות מקוריות הוא שהן יכולות לפעול היטב ולתת למשתמש גישה לרוב התכונות גם אם אין חיבור אינטרנט יציב בקרבת מקום.

היכולת לפיתוח עתידי – טכנולוגיית Native פותחה כבר שנים, כך שזה כבר פתרון בדוק ואמין שפחות נוטה להיסחף מהשוק בן לילה.
חוץ מזה, אפליקציות נייטיב (Native-apps) נתמכות על ידי Tech Giants, כמו גוגל ואפל שעובדות כל הזמן על המערכות שלהן.
לכן, האפליקציה המקורית שלך נשארת מעודכנת ועשויה להיות פתרון טוב יותר בטווח הארוך.

הוספת פיצ׳רים של פלטפורמה חדשות בצורה קלה – בכל פעם שיש עדכון מערכת חדש, גם אפל וגם גוגל מעדכנות את שפות התכנות שלהן כך שמפתחים יוכלו להוסיף במהירות את התכונות החדשות ליישומים שלהם.
כך קל יותר לשמור על האפליקציה מעודכנת.

באשר לחסרונות של יישומים מקוריים:

הם יקרים לפיתוח – פיתוח אפליקציה נייטיב (Native-apps) אחת כבר יכול להיות די יקר, אבל אם אתה רוצה שהאפליקציה שלך תהיה זמינה גם במכשירי iOS וגם במכשירי אנדרואיד, העלויות הן כפולות מכיוון שתזדקק לשני צוותי פיתוח שעובדים על כל אחת מהאפליקציות .

פיתוח, בדיקות ועדכונים לוקחים יותר זמן – יש ליצור אפליקציה נייטיב (Native-apps) מאפס, ולפיכך, פיתוח של אפליקציה כזו עשוי לדרוש יותר זמן בהשוואה לאפליקציות Cross-Platform.
אם אתה מסתכל על יצירת שתי אפליקציות נייטיב (Native-apps) נפרדות, תהליך הפיתוח עשוי להימשך זמן רב עוד יותר מכיוון שכל רכיבי האפליקציה חייבים להיות מקודדים בנפרד עבור כל פלטפורמה.
אותו דבר למרבה הצער לגבי בדיקות, תחזוקה, תיקון באגים והוספת עדכונים.

לסיכום:

אפליקציות נייטיב (Native-apps) הן הטובות ביותר עבור יישומים מורכבים שזקוקים לחומרה ספציפית למכשיר כמו GPS, מצלמה וכן הלאה.


קיימות גם אופציות לפיתוח אפליקציות:

Flutter ב- Cross-Platform או אפליקציה היברידית

תודה רבה על פנייתך! נציג מטעמנו יצור עמך קשר בהקדם האפשרי. בנתיים, אנו מזמינים אתכם לצפות בפרויקטים שלנו

מעוניינים לדעת יותר?

אנחנו יותר מנשמח לעזור לכם :)

השאירו פרטים ונחזור אליכם.